Configurator Maak een proefrit Neem contact op

Wat is PrivateLease?

PrivateLease van Mercedes-Benz

Met PrivateLease rijdt u - als particulier - in een nieuwe Mercedes-Benz voor een vaste maandelijkse huurprijs. Een auto die u helemaal volgens uw wensen hebt samengesteld, zonder aan uw spaargeld te raken.

U weet heel precies wat uw Mercedes-Benz kost aangezien net geen 10 diensten die verband houden met het gebruik van uw auto in de maandelijkse huurprijs zijn inbegrepen. Ook op financieel vlak is PrivateLease vaak een verstandige keuze. Neem plaats aan het stuur ... Wij regelen alle formaliteiten zodat u zorgeloos met uw Mercedes-Benz kunt rijden.

Is PrivateLease iets voor u?

Met financieel voordeel

We krijgen vaak de vraag of PrivateLease duur is. Wanneer u de kosten van PrivateLease met die van de aankoop van een nieuwe Mercedes-Benz vergelijkt, zult u merken dat dit niet het geval is. Het is immers tijdens zijn eerste levensjaren dat een auto het snelst in waarde daalt. Bij PrivateLease wordt die waardevermindering door Mercedes-Benz gedragen.

Dankzij de samenwerking tussen Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Insurance Services en Mercedes-Benz Financial Services geniet u bovendien onze beste tarieven. Zo is een nieuwe Mercedes-Benz via PrivateLease zelfs voordeliger dan het privé leasen van een tweedehandswagen.

Configurator

Wat is inbegrepen bij PrivateLease?

De verzekering

Burgerlijke Aansprakelijkheid en bescherming van de auto (omnium), evenals rechtsbijstand.

Onderhoud en reparaties

Uw auto blijft in uitstekende staat. Het onderhoud en de reparaties worden altijd in een erkend servicepunt Mercedes-Benz uitgevoerd.

Reparatie van schade

Bij schade en mechanische problemen bieden de erkende servicepunten van Mercedes-Benz u steeds de garantie dat er enkel nieuwe, originele onderdelen worden gebruikt.

Vervanging van de banden

De banden van uw auto worden op tijd vervangen, altijd bij een officiële concessiehouder van Mercedes-Benz.

Wegbijstand in Europa

Bij pech hoeft u niet meer langs de kant van de weg te wachten. Wij regelen in een mum van tijd een pechdienst - 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 - zodat u snel weer verder kunt.

Intresten en waardevermindering

De auto blijft eigendom van Mercedes-Benz Financial Services, de waardevermindering en de intresten zijn in de huurprijs inbegrepen.

Belasting

De belasting op de inverkeerstelling en de wegenbelasting zijn inbegrepen.

Btw

De prijzen omvatten 21% btw.

De administratieve formaliteiten

De flexibiliteit van PrivateLease


Over Mercedes-Benz Financial Services

Een voorschot is niet nodig. Er is geen investering vereist. Uw spaargeld blijft onaangeroerd en u draagt evenmin de waardevermindering van uw auto. Wel kunt u een voorschot betalen indien u de maandelijkse huurprijs wilt verminderen. U kiest de kilometers die u denkt te zullen rijden (maximaal 40.000 km/jaar) en nadien brengen we de reëel gereden kilometers (minder of meer) in rekening.

 • U kiest de duur die u het best past. PrivateLease kan voor een periode van 24 tot 60 maanden.
 • De maandelijkse huurprijs verandert alleen wanneer tijdens de looptijd van uw contract, de belasting op de inverkeerstelling, de verkeersbelasting, de btw of de verzekeringspremie verandert. 
 • PrivateLease van Mercedes-Benz bevrijdt u van alle kopzorgen.

Wat u nog moet betalen

De brandstof

Een nieuwe Mercedes-Benz met de laatste techniek is schoon en zuinig.

De winterbanden

Optioneel op te nemen in het contract.

De vervangwagen

Eventuele parkeerkosten

Wanneer gratis parkeren niet altijd lukt, zoals in het centrum.

Was- en schoonmaakbeurten

Na onderhoud en reparatie bij een dealer van Mercedes-Benz krijgt u uiteraard een schone auto terug.

Eventuele tolkosten

Bij tolwegen in het buitenland of betaalde veerboottochten.

Eventuele verkeersboetes

Te hard gereden of een andere verkeersovertreding begaan? Het CJIB stuurt u de verkeersboete.

Eventuele franchise

Nieuw! SelectLease

PrivateLease zorgt voor veel flexibiliteit, met onze nieuwe leasingformule op maat, SelectLease, heeft u nog meer grip op uw budget door de keuzemogelijkheden in services.

Meer informatie over SelectLease
Is PrivateLease iets voor u?

Ontdek of PrivateLease bij uw situatie past. Bekijk alle veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Wordt PrivateLease als een lening beschouwd?

Neen, PrivateLease is geen lening. U kunt de formule vergelijken met het huren van een auto. U ondertekent een contract voor een bepaalde duur van minimum 24 maanden tot maximum 60 maanden en preciseert daarbij het aantal kilometers dat u per jaar denkt te rijden (minimum 10.000 km/jaar – maximum 40.000 km/jaar).  Vervolgens betaalt u een vaste huurprijs per maand gedurende de volledige looptijd van uw contract

Wat zijn de voordelen van PrivateLease?

 • Met PrivateLease rijdt u in een nieuwe Mercedes-Benz die helemaal volgens uw wensen geconfigureerd is, en dat voor een vaste maandelijkse huurprijs. De maandelijkse huur verandert alleen, wanneer tijdens de looptijd van uw contract, de belasting op de inverkeerstelling, de wegenbelasting, de btw en de verzekeringspremie veranderen.
 • Alle diensten - zoals de verzekering, het onderhoud, de reparaties, de banden, de wegbijstand, de belasting op de inverkeerstelling en de wegenbelasting - zijn inbegrepen.
 • Dankzij de goede verzekeringsvoorwaarden die aan PrivateLease van Mercedes-Benz gelinkt zijn, hebt u de garantie dat bij reparaties aan uw auto altijd nieuwe, originele onderdelen gebruikt worden. In geval van schade aan uw Mercedes-Benz bedraagt de franchise 2,5% van de verzekerde waarde.
 • Een voorschot is niet nodig. Er is geen enkele investering vereist. Uw spaargeld blijft onaangeroerd en u draagt evenmin de waardevermindering van uw auto.
 • Als u uw maandelijkse lasten wilt verminderen, kunt u een voorschot betalen in de vorm van een eerste verhoogd huurbedrag.
 • Geen onaangename verrassingen bij uw autokosten. U krijgt een maandelijkse factuur die alle kosten voor het gebruik van uw auto omvat, met uitzondering van de brandstof.
 • Eén enkel servicepunt: uw erkende concessiehouder van Mercedes-Benz.
 • Wanneer het contract gedaan is, hoeft u zich geen zorgen te maken over de verkoop van uw auto. Alles wordt voor u geregeld. U brengt de auto terug en u neemt plaats achter het stuur van een gloednieuwe Mercedes-Benz.
 • PrivateLease is toegankelijk voor jonge bestuurders, vanaf 18 jaar (met een geldig rijbewijs).

PrivateLease: voor wie?

Elke particulier kan voor PrivateLease kiezen. Een onderzoek van de kredietwaardigheid maakt uiteraard deel uit van de goedkeuringsprocedure en op basis van het resultaat kunnen we weigeren om een contract op te stellen.